Je zde dilema – ktere brambory jsou nejlepsi na bramborovou kasi, ktere na bramborovy salat. Milly nam udelala pruzkum a ja prekladam do cestiny:

Podle toho co chcete uvarit, tak take podle toho musite vybrat spravny brambor.

  • BRAMBORY S VYSOKYM PROCENTEM SKROBU

Russet a Fialove brambory maji lehkou moucnou kvalitu. Jsou nejlepsi na peceni, stouchani, nebo smazeni. Tato moucne-nacechrana kvalita je prave nejlepsi pro vyse uvedene druhy vareni, ale nejhorsi jsou v bramborovem salate, protoze se rozpadaji pri vareni.

  • BRAMBORY SE STREDNE VYSOKYM PROCENTEM SKROBU

Kulate bile, dlouhe bile a zlute jsou vsestranne brambory. Mohou se pouzit pro temer vsechny druhy receptu.

  • BRAMBORY S NIZKYM PROCENTEM SKROBU

Jsou velmi casto nazyvany voskovymi bramborami, ponevadz jsou hutne a jejich tvar se nemeni. Jou vhodne pro polevky, bramorove salaty a roastovani. Kulate cervene a nove brambory jsou druhy brambor s malym mnozstvim skrobu.