Testo na pernicky: – 1/2 kg hladke mouky
– 12 dkg medu
– 16 dkg mouckoveho cukru
– 6 dkg masla
– 2 cela vejce
– 1 kavova lzicka sody
– pernikove koreni (mleta skorice,
mlety hrebicek,
roztluceny badyan,
Muskatovy orisek,
koriandr,
fenikl,
zazvor,
nove koreni)

Ze vsech surovin vypracujeme testo, dame do igelitoveho sacku a nechame do druheho dne ulezet v lednici.
Na plech dame pecici papir, testo rozvalime asi jako linecke, vykrajime, dame na plech a peceme pri teplote 150 stupnu asi 5 minut do ruzova (tady to chce vyzkouset, protoze kazda trouba je jina. Me se treba osvedcilo 165 stupnu a pect 7-8 min). Jakmile pernicky naskoci a zruzovi, vytahneme je a za horka potreme celym rozslehanym vejcem!

Bilkova poleva: 1 bilek a 15-20 dkg cukru a stava z citronu

PS: Pernikove koreni pouzivam hotove, dovezene z cech. Pomer je uveden na sacku.