1 kg hladke mouky, 1-2 lzice kakaa, 30 dkg mouckoveho cukru, 1 1/2 – 2 lzicky jedle sody, 1 1/2 – 2 lzicky mleteho koreni (anyz, fenykl, nove koreni, hrebicek, skorice – ja tlucu v hmozdiri), 10 dkg masla, 20 dkg medu, 4 vejce.

Mouku a cukr prosit na val, pridat koreni, sodu a kakao; maslo a med spolu rozpustit ve vodni lazni, pridat k sypke smesi + vejce. Vypracovat testo, pres noc odpocinout do chladu. Vyvalovat na 3 mm a vykrajovat tvary (na velke tvary muze byt i trochu silnejsi). Peci pri 180 stupnich C (350 F) 5-6 minut. Horke potirat vejcem (aby se leskly).

Poleva: 1 bilek malinko naslehat vidlickou, pak postupne lzici vtirat cca 22 dkg prosateho mouckoveho cukru + lzicku citr, stavy ci rumu a lzici trit 10 minut – az poleva nabude a zbela. Hrnecek s polevou prikryt namocenym kapesnikem, aby na povrchu nevysychala. (To je muj stary recept, Sally dela polevu trochu jinak – dava mene cukru a soude dle jejich pernicku, funguje to :-))

Na zdobeni pouzivam male igelitove sacky, do kterych dam polevu, stlacim ke spicce a pak spicku ostryma nuztickama odstrihnu na pozadovany prusvit.

(Ja delam vetsinou z polovicni davky tj. 1/2 kg mouky atd. Neni to rodinny recept, moje sestra ho kdysi dostala od sve spoluzacky na vysoke a od te doby jsme ani jiny recept nezkousely. Davala jsem ho kolegynim v praci a ty si prave pochvalovaly, ze se ty pernicky daji hned jist – nemusi se rozlezet. A na stromek se daji povesit taky – ja delala i pernikovou chaloupku, betlem…)