Tak květák s česnekem:
Na pánvi rozpálím trochu oleje (nejlépe olivový, ale ten u nás věčně není, takže co je po ruce) a na to hodím růžičky květáku. Nechám je trošičku opéct, ale jen fakt mírně aby se neřeklo. Pak je posypu garlic salt, nebo normální česnek a sůl, pokapu tak půlkou citronu na půlku květáku, snížím teplotu, aby se to nepřipálilo, přiklopím pokličkou a nechám chvilku dusit. Záleží na tom jak má každý rád květák, my ho máme rádi dost tvrdý, takže dusím chvilku, Jo a ještě před tím dušením se tam dá přidat třeba oregano, nebo nějaký jiný oblíbený koření. Chce to s ním občas zakvedlat, aby se nepřipálil, ale když není teplota na maximum, je to většinou v pohodě. Když je pak květák akorát tvrdý nebo měkký, přidám tam nastrouhaný sýr (v originále tam má být parmazán, ale ten u nás, stejně jako olivový olej, většinou není, takže cokoliv je po ruce, třeba chedar) a nechám ten sýr rozpustit. To je všechno…u nás velmi oblíbené.