Vezmi kureci prsicka (ja jsem pouzila tenders), polej olivovym olejem, posypej soli a italskou nebo provensalskou smesi (po kliknuti na koreni naleznes popisy na strankach)… , promichej a nech odlezet alespon 1/2 hodky…

Zatimco kure “odpociva”, tak si nakrajej male bramburky na pulky (nebo ctvrtky) a dej do pekacku (ja pouzivam skleneny)… v pekacku polej olivovym olejem, posypej soli a susenou rozmarynou. Dej do rozpalene trouby (450st. F = asi 235st. C) roastovat. Obcas prohrabni. Brambory by mely byt hotove behem 1/2 hodky.

Jako zeleninu jsem pouzila mrkev, kterou ocistim a nakrajim na vetsi kousky, povarim ve vode par minut (asi 3-4 minutky aby to stale jeste trochu krupalo), scedim, pridam maslo a posypu Italskou smesi (stejnou, kterou jsem pouzila na kuratko)

Zatimco se mi vari brambory a pozdeji i mrkev, “flaknu” kureci prsicka smajlik - 68 na rozpaleny olej a osmahnu do hneda. Pak otocim a smazim do hneda druhou stranu. Otevru pixlu (kdo nevi co to pixla je smajlik - 58, tak prekladam: kelimek) s mym oblibenym TAPENADE (klikni na slovo tapenade a uvidis co tim myslim), ktere lzici navrsim na smazici se kure. Kazda strana se smazi tak 5-7 minut.

No a pak naserviruju pro hladovejici cleny rodiny (popripade hladovejici pratele).

Tady jsou fotecky postupu meho dila:

kurecimaso01_syrove.jpg

kurecimaso02_osmazene.jpg

kurecimaso03_stapenade.jpg

kurecimaso04_nataliri.jpg

DOBROU CHUT!