Holky, tady je jeden moc dobry zakusek s jahodama. Do toho kremu se to maslo s tim pudinkem blbe rozmichava tak ja to vzdy hodim do mixeru aby se mi to pekne spojilo. Jahody vzdy pokrajim na mensi kousky a pokud nemam 1/2 litru stavy tak to klidne doliju vodou. Ale musite mit jahodove pudinky, to je zaklad.
JAHODOVE REZY:

4 zloutky, 20 dkg ml. cukru, 20 dkg polohrube mouky, 1/2 balicku prasku do peciva, 1/2 sklenky oleje, 1/2 sklenky vlazne vody, snih ze 4 bilku; tuk na vymazani a hruba mouka na vysypani plechu (ja davam na plech pecici papir a nemusim vymazavat ani vysypavat).
– Zloutky utreme s cukrem, pridame polohrubou mouku smichanou s praskem do peciva, olej, vodu, promichame a zlehka vmichame tuhy snih z bilku. Testo rozetreme na vymazany a hrubou moukou vysypany plech. Upeceme v mirne troube.

Krem:
25 dkg masla, 20 dkg ml. cukru, 60 dkg jahod (cerstvych, mrazenych nebo kompotovanych), 2 jahodove pudinky, 1/2 l jahodove stavy z kompotu.
– cerstve (nebo mrazene) jahody mirne podlijeme, privedeme k varu, nechame prejit varem a odstavime. Jahody precedime a do 1/2 litru vychladle jahodove stavy zamichame jahodove pudinky, uvarime a nechame vychladnout. Maslo utreme s cukrem, zlehka primichame vychladly pudink a precezene jahody. Vse namazeme na vychladly piskot, polijeme cokoladovou polevu a dame do chladna.

Cokoladova poleva:
8 lzic rozehrateho masla, 4 lzice ml. cukru, 4 lzice kakaa, 4 lzice uvarene cerne kavy – vse treme asi sest minut.

Advertisements