Příprava: 60 minut + 10 minut pečení

TĚSTO:
* 2 vidličkou ušlehaná vejce
* 60 g změklého másla
* 200 g krupicového cukru
* 2 lžíce medu
* 2 lžičky prášku do pečiva
* 500 až 600 g hladké mouky

KRÉM:
* plechovka slazeného kondenzovaného mléka
* 3 vidličkou prošlehaná vejce
* 2 lžíce medu
* 60 g másla
* 1/2 hrnku mletých ořechů

1. Z přísad vypracujeme nelepivé těsto a rozdělíme ho na pět dílů. Na lehce pomoučené ploše vyválíme buď placky nebo přibližné obdélníky a na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme dozlatova, což v troubě předehřáté na 180 stupňů trvá 3 až 5 minut.

2. V kastrůlku promícháme přísady na krém, uvedeme do varu a pak sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Vychladlým krémem k sobě spojujeme placky. Sestavený dort pak necháme vychladnout. Posypat ho můžeme mletými ořechy, ale u profesionálních medovníků se na posypání používá trocha rozdrobeného upečeného těsta.

Našli jsme i následující trik na krém:
ze 300 g krupicového cukru upražíme karamel, zředíme trochou vody, poprášíme hladkou moukou a krátce svaříme do zhoustnutí. Postrouháme 100 g studeného másla a zašleháme do karamelového krému spolu se špetkou skořice. Oba krémy můžeme střídat.