• Medové řezy

    Ingredience pro přípravu 8 porcí:

    100 g medu | 30 g másla | 2 lžíce cukru | 1 vejce | 1 lžička perníkového koření | 1 lžíce rumu | 2 lžičky prášku do pečiva | 230 g hladké mouky | 150 g medu | 40 g másla | skořice | hřebíček | 100 g mletých ořechů | strouhané piškoty na zahuštění (pokud je třeba) | čokoládová poleva

    Příprava:

    Těsto: zahřejeme med, máslo a cukr. Vmícháme vejce, perníkové koření, rum, mouku a kypřící prášek. Těsto necháme 6 hodin v chladu.

    Nádivka: med rozehřejeme s máslem, přidáme skořici a hřebíček, mleté ořechy popř. zahustíme piškoty.

    Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky. Jeden přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech, potřeme jej nádivkou, druhým překryjeme a upečeme.

    Vychladlé rozkrájíme, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami ořechů.

  • CESKE KYNUTE KNEDLIKY

    (z americke mouky)

this post is published HERE

knedliky nyni najdete ZDE

  • PANCAKES (KANADSKE LIVANCE)

this recipe moved HERE

tento recept je prestehovany ZDE

  • ALENCIN STRUDL

lze najit ZDE

is located HERE

One Response to “MOUCNA JIDLA”

  1. barbie Says:

    nevim co je to Puff Pastry Sheets – u nás děláme štrůdl z listového těsta … a před tím než dáme do trouby potíráme rozšlehaným vejcem, je zlatější …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s