• Krevetové špízy s avokádovou omáčkou

kategorie: teplé předkrmy

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut

Ingredience:
na osobu asi 410 kcal, 1710 kJ, 32 g bílkovin, 27 g tuků, 8 g sacharidů

24 okapaných krevet,
2 stroužky česneku,
4 lžíce olivového oleje,
2 avokáda,
šťáva z 1/2 citronu,
2 rajčata
1 cibule,
na špičku nože rozemleté sušené feferonky,
sůl,
pepř,
růžový pepř

Příprava:
1. Krevety omyjeme a odstraníme střívka. Nadrobno posekáme 1 stroužek česneku. Krevety a česnek promícháme s olivovým olejem a necháme rozležet.

2. Avokáda rozpůlíme, dužinu vybereme lžící a roz­mixujeme s citronovou štávou. Rajčata omyjeme, odstraníme jadérka a dužinu pokrájíme na kostky. Zbylý česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na kos­tičky. Do avokádového pyré vmícháme rajčata, cibu­li, česnek a feferonku. Osolíme a opepříme.

3. Na špejle napícháme vždy po 3 krevetách. Špízy pečeme na rozpálené pánvi asi 2 – 3 minuty a pory­peme růžovým pepřem. Upravíme na talíře spolu s avokádovou omáčkou. Můžeme podávat s krabími chipsy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s