• BROCCOLI CASSEROLE  (ZAPECENE BROCCOLI)

Tento recept jsem dostala od sve tchyne a moc mi chutna. Delavame ho vzdy na Thanksgiving a obcas behem zimniho obdobi.

1/2 kila broccoli – nakrajene na vetsi kousky
2 cups male bile cibulky (muzou byt z mrazicich boxu, jestli se nechcete s tim loupat)
2 polevkove lzice masla
2 polevkove lzice hladke mouky
3 oz. cream cheese
1/2 cup strouhaneho Cheddaru (syr)
1 cup mleka

1 cup drobku z mekkeho chleba (asi 1 a 1/2 krajicku) lehce osmazeneho v 2 polevkovych lzicich masla

  • uvar brokoli a cibulky (jestli nejsou zmrazene, zmrazene obycejne nevarim) a dej je do nadoby na casserole (skleneny pekacek)
  • rozpust maslo a pridej mouku a lehce usmaz
  • pridej pomalu mleko a za michani povar
  • pridej cream cheese rozpust
  • polej broccoli a cibulky syrovou omackou
  • posypej strouhanym syrem
  • prikrej sklenenou nadobu a pec ve vyhrate troube na 325 F asi 30 minut (jestli pouzijete jinou nez sklenenou nadobu pecte na 350 F)
  • po 30 minutach odkryjte, posypejte chlebovymi drobky a pecte az lehce zhnednou na povrchu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s